• logo
  • osnovna stranica
  • Општински суд у Травнику

    Иди на садржај
    BosanskiHrvatskiSrpskiСрпскиEnglish
  • Рад суда
  • Упуте грађанима
  • Овјере и преписи

    Овјера исправа

    31.07.2008.

    Овјера исправа врши се у писарни / писарници Опћинског суда у Травнику . 

    У овом суду можете овјерити сљедеће исправе :  јавне исправе ( пуномоћи , изјаве и сл. ) , дипломе и свједоџбе , исправе издате у матичним уредима ( нпр.Извадак из матичне књиге рођених , матичне књиге вјенчаних , матичне књиге умрлих и слично ) , потврде ( нпр.Потврда о слободном брачном стању , потврда о некажњавању издата од полицијске управе Опћине Травник , потврда за путовање малољетних лица у друге државе , пријеводи судских тумача за стране језике , потврда о животу пензионера / умировљеника и сл. ) ,пуномоћи и изјаве  , изјаве.

    Прије доласка у Суд да понесете : личну карту / особну исказницу или путну исправу , оригинал исправе коју желите овјерити .

    Након што сте прибавили исправе : донесите их у Суд и јавите се на инфо пулт за упутства , сачекајте да посао обаве странке које су дошле прије Вас , а затим документа предајте референту писарнице / писарне . За сваку овјеру плаћа се судска такса која се одређује по врсти овјере , а информацију о висини таксе добит ћете од референта , уколико сте пуномоћник , а пуномоћ је овјерена ван БиХ , за државе са којима БиХ нема потписан међународни споразум пуномоћ мора обвезно бити надовјерена АПОСТИЛЛЕ печатом .

    Уредно предати захтјеви обрадит ће се истог дана . Све додатне информације можете добити изравно од референта писарнице или путем телефона .

    1985 ПРЕГЛЕДА

    НАДОВЈЕРА ИСПРАВА ( за употребу у иноземству - апостилле печатом )

    25.06.2008.

    Свака исправа издата у Опћини Травник мора бити посебно ( међународно ) овјерена код овог суда да би вриједила на подручју друге државе .Надовјера исправа за употребу у иноземству врши се у писарници опћинског суда у Травнику.За све друге исправе које нису издате у Опћини Травник , надовјера се ради у суду опћине у којој је издата ( тј. у мјесно надлежном суду ) .

    Уколико нисте сигурни да ли можете извршити надовјеру у овом суду , молимо Вас да нас позовете . У овом суду можете овјерити сљедеће документе :  јавне исправе ( пуномоћи , изјаве и сл. ), дипломе и свједочанства , исправе издате у матичним уредима ( нпр.извадак из матичне књиге рођених ,матичне књиге вјенчаних , матичне књиге умрлих и сл. ) , потврде ( нпр.потврда о слободном брачном стању , потврда о некажњавању издата од полицијске управе Опћине Травник , потврда за путовање малољетнеособе у друге државе , пријеводи судских тумача за стране језике , потврда о  животу пензионера и сл. )

     Прије доласка у Суд понијети : личну карту / особну исказницу или путну исправу , оригинал исправе коју желите да овјерите , пријевод оригинала исправе на језику државе у којој ће се користити.      ( Овај пријевод требате сачинити код овлаштеног судског тумача . Списак / Листа судских тумача за све језике налази се у Суду . ) , потребан број копија исправа коју желите овјерити  .

    Након што сте прибавили исправе донесите их у Суд и предајте референту за овјеру исправа . Референт Суда ће Вам помоћи и да сачините захтјев за овјеру .Уредно предати захтјев ће се обрадити истог дана. 

    За један примјерак докумета који желите овјерити уплаћујете судску таксу у износу од  20,00КМ  , те 10,00КМ за сваку наредну овјеру уколико имате више докумената за овјерити . Судску таксу можете упатити у банци или пошти на наш трансакцијски број рачуна : 1341130360000194 (овај рачун је активан од 01.04.2024., до тада уплаћивати на УниЦредит Банк д.д. ТРАВНИК на рачун: 3380002205003005)

     , позив на број : 6146000000 , врста прихода : 722221 , опћина 091.

    Све додатне информације можете добити изравно од референта писарнице / писарне или путем телефона .

     

    1720 ПРЕГЛЕДА
    • 1 - 2 / 2
    • 1